گفتگو با فاطمه حسنپور
۱ سال و 10 ماه پیش
در این قسمت از برنامه «کتابگپ»، فاطمه حسنپور به نمایندگی از مرکز پژوهشی مبنا و انتشارات مکث اندیشه در استدیو شبکه کتاب حضور یافت تا درباره ماهیت فعالیتها و اقدامات این مجموعه توضیحاتی را ارائه دهد.
مرکز پژوهشی مبنا در سال 1390 با عنوان «مؤسسه فرهنگی مطالعاتی صراط مبین» با همکاری برخی اساتید حوزه و دانشگاه و پژوهشگران حوزه فرهنگی در شهر مقدس قم تأسیس شد. این مؤسسه که با مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز به کار کرده بود در سال 1397 توانست مجوز مرکز پژوهشی را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کند و با عنوان «مرکز پژوهشی مبنا» جهتگیری علمیتر و پژوهشیتری داشته باشد.
این مرکز رسالت اصلی خود را «تبیین، تحلیل و آسیبشناسی مؤلفههای بنیادین نظام اسلامی با رویکرد راهبردی» میداند تا بتواند از این مسیر از ارزشها و مبانی انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی مبتنی بر مردمسالاری دینی، دفاع علمی کند و راهکارهایی برای اصلاح و برطرفشدن مشکلات نظام ارائه کند. مرکز پژوهشی مبنا برای موفقیت در رسالت تعیینشده میکوشد با تولید محصولات مسئلهمحورِ راهبردگرا، در نقش حلقه پیوند میان پژوهش و اجرا در مسائل دینی و فرهنگی باشد.
سال 94، این مجموعه تصمیم گرفت در مسیر فعالیتهای نشر کتاب قدم بگذارد. در همین راستا، نشر مکث اندیشه با محوریت انتشار پژوهشهای علمی درحوزه دین، فرهنگ دینی، نهادهای دینی (حوزه و ورحانیت) و مردمسالاری دینی (مبانی نظری حکومت اسلامی) و با هدف دفاع علمی از ارزشها و مبانی انقلاب اسلامی و حکومت اسلامی با مدیرمسئولی محمدتقی دشتی، عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس مرکز پژوهشی مبنا تأسیس شد.
با توجه به رسالت نشر مکث اندیشه کتب، مختلفی در موضوعات فقه و حقوق، حوزه و روحانیت و فرهنگ دینی به چاپ میرسد. بسیاری از فرهیختگان و نخبگان جامعه،کتابهای مکث اندیشه را راه حلی درست و منطقی برای برون رفت از چالشهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی میدانند. به عنوان مثال جلد اول کتاب نظام حقوق بشر اسلامی برای دوسال متوالی به عنوان کتاب برتر (توسط کمسیون حقوق بشر اسلامی در سال نود و هفت و کمسیون حقوق بشر قوه قضائیه در سال نود و هشت) برگزیده شد.
دستهبندیها:
اختصاصی شبکه کتاب
نمایشگاههای فرهنگی
برچسبها: