گفتگو با سردار محمدحسین حمیدی
۱ سال و 10 ماه پیش
در این قسمت از برنامه کتاب گپ میزبان سردار محمدحسین حمیدی بودیم تا به مناسبت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران درباره اثر او با نام «یک قرن با پلیس راهور تهران» گفتگو کنیم.
به گفته این فرد، در اواخر قرن دوازدهم و پس از ورود اولین خودرو به تهران، این وسیله نقلیه بیشتر جنبه تشریفاتی و لوکس داشت و عموم مردم از آن بیبهره بودند. با توجه به افزایش خودرو در شهر و استفاده روز افزون مردم از آن، کم کم شهر شاهد پدیدههایی نظیر ترافیک و تصادف بود و لزوم تشکیل یک نیروی متخصص در کنترل اوضاع ترافیکی شهر بیشتر احساس میشد.
البته ناگفته نماند که تهرانیها با مقوله ترافیک، حمل و نقل و تصادفات، قبل از ورود خودرو نیز آشنا بودند چرا که در سالهای قبل از آن، به وسیله گاری، درشکه، ارابه، چرخ دستی و… به کارهای خود سرعت میبخشیدند و همین سرعت و عدم وجود نظم کافی در عبور مرور باعث بروز مشکلات و حوادثی میشد.
با توجه به اینکه تاسیس اداره راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ در سال 1300 ه.ش بوده و یک قرن از این مهم سپری شده است، ما را بر آن داشت تا در سال 1399 موزه ای از تاریخچه، افتخارات، اقدامات، اولینها، طرحهای آموزشی- ترافیکی و … برپا داریم و برای اولین بار تمام اطلاعات و تاریخچه یک قرن فعالیت پلیس راهور تهران بزرگ را به صورت متمرکز و با کمترین زمان مورد نیاز برای بازدید در اختیار بازدید کنندگان قرار دهیم.
در این کتاب، بر اساس مستندات، نگاه کاملی به تاریخچه حمل و نقل، ورود خودرو به ایران، پیدایش پدیده ای به نام ترافیک و چالشهای ناشی از آن میاندازیم و خواهیم دید که با رشد روز افزون جمعیت (از کمتر از صد هزار نفر به سیزده میلیون نفر به صورت شناور)، توسعه شهر تهران، افزایش چشمگیر خودرو (از یک خودرو به حدود نه میلیون وسیله نقلیه) و پیشبینیهای عجیب در خصوص عدم کنترل ترافیک و حمل و نقل از سوی مسئولین در دهههای گذشته انداختهایم.
دستهبندیها:
اختصاصی شبکه کتاب
نمایشگاههای فرهنگی
برچسبها: